"oj, kolla cykeln!"

Det är ganska roligt hur människor reagerar när de ser en komma cyklandes på en trajk. De glömmer liksom bort sig. Ett fint exempel är när jag prövade en trajk för första gången förra sommaren. Jag var i min hemstad som är en ganska liten kuststad i mellersta Norrland. Pappa ville ha hem sin cykel från affären så jag och mamma gav oss ut för att hämta den. På vägen dit smälte vi in i folkmängden och ingen lade nog särskilt mycket märke till oss. Detta ändrades tvärt då jag satte mig på trajken. Plötsligt vände sig folk om stirrade på oss, vissa försökte vara lite diskreta medan andra pekade helt öppet på cykeln. Överallt följde människors blickar vår väg hem. Det var en av de märkligaste upplevelserna i mitt liv. Aldrig förr hade jag (eller snarare cykeln) fått så mycket uppmärksamhet av så många människor samtidigt.

 

 

Man vänjer sig såklart efter ett tag, men jag älskar hur spontana människor kan bli när de stöter på något nytt och främmande. ”Oj, kolla cykeln!” ”Vad i hela friden cyklar du på?!”

 

/Malin

 

 

ENGLISH

It's funny how people react when they see you riding your trike. Many – well, most people, really – just stop and stare at the rather unusual bike. The first time I ever rode a trike I was amazed that so many people would turn around to have a more proper look at the trike or openly nudge their friend and point at it. I thought people in general would try to be more discreet than that.

 

Although I'm beginning to get more used to it, I still love how spontaneous some people will become when confronted with the extraordinary bike. “Wow, look at that bike!” “What kind of bike is that?!”


kommentarer
postat av: Johanna

Haha, den är ju hur cool som helst. Men kan tänka mig att det är jobbigt att cykla långt på den (?) Är det sådana ni ska cykla runt i Sverige på!?

2011-06-09 @ 23:17:12
URL: http://lillaj.blogspot.com
postat av: Ting o Tankar

Det är en toppentrajk tycker jag!

Kram.

2011-06-10 @ 07:05:38
URL: http://c-ltingotankar.blogspot.com
postat av: jennifer

Åh, tack så hemskt mycket!Haha! Jag måste erkänna att jag är en av dem som tappar hakan när jag träffar på sådanahär fordon. De är ju så häftiga (och ser så mycket mer bekväma ut än en vanlig cykel).

2011-06-10 @ 08:56:28
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
postat av: Lisa H

Åh, jag blir alldeles varm och glad inombords när jag läser er blogg - det är så härligt och coolt att ni gör verklighet av en av era drömmar..! Ni är så modiga och jag är så impad! Kommer absolut följa er resa i sommar via bloggen :)

2011-06-10 @ 09:41:13
postat av: Sanna

Haha jag kan tänka mig att man får mycket uppmärksamhet! har själv stirrat när jag ett såndadär cyklar :D Säkert blir det mkt mer när ni börjar er resa. Ska bli kul att följa er här på bloggen :)

2011-06-10 @ 13:09:32
URL: http://siriusmusta.blogspot.com
postat av: Magasinprojektet

haha jag skulle nog bli minst lika förvånad om ni åkte förbi. hoppas verkligen att er resa blir riktigt lyckad!/maria

2011-06-10 @ 15:14:06
URL: http://magasinprojektet.blogg.se/
postat av: vonskareng

det ser faktiskt jätteroligt ut! skulle också vilja testa jue haha :D ser bekvämt ut :P

2011-06-10 @ 22:19:43
URL: http://vonskareng.blogg.se/
postat av: malin/lokalresan

Johanna: Tror nog att den är bättre att cykla långt på eftersom man slipper ha så ont i rumpan då. ;) Ja, det är såna vi ska ha genom Sverige!

Lisa H: :)

2011-06-10 @ 22:33:44
URL: http://lokalresan.blogg.se/
postat av: Miriam

Sv: Åh, det är verkligen så gott! Så sommar!

2011-06-11 @ 01:11:32
URL: http://miialis.blogg.se/
postat av: Lovis

Jag tycker de ser roliga ut! Är de mer ergonomiskt korrekta/snabbare/bättre för långa resor eller vad är anledningen till att nu valt sådana cyklar?

2011-06-13 @ 11:37:23
URL: http://somlighet.blogg.se/
postat av: Anne-Marie

Kul projekt tjejer!

Känner förstås också igen reaktionerna, cyklar själv på en tvåhjulig liggis varje dag och får efter tre års pendlande fortfarande massor av leenden och (oftast) positiva kommentarer, verkar inte heller som att man förväntar sig detta cykelval av en kvinna.

Utan tvekan bekvämt sätt att cykla långt, man kan ju cykla så mycket längre tid utan att få ont i vare sig rumpa, nacke eller handleder. Och om uppför är lite långsammare så får man ju tillbaka det med råge nedför :)

Lycka till i sommar!

2011-06-19 @ 13:58:04
postat av: lokalresan

Lovis: De är bekvämare än vanliga cyklar och det är väl huvudanledningen.Anne-Marie: Det har du rätt i! Kul att du hittat hit och cyklar på en liggcykel du med.

2011-06-19 @ 17:20:18
URL: http://lokalresan.blogg.se/

kommentera inlägget här:

namn:
kom ihåg mig?

e-postadress: (hemligt för alla utom oss)

din hemsida eller bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0