den ständiga hungern

 

Här ser ni hur vårt matförråd såg ut strax innan vi lämnade Piteå. I stort sett allt gick ner i toppväskan på ena trajken (förstår inte hur). Det ser ut som jättemycket mat och ja, det är ju faktiskt jättemycket mat. Speciellt med tanke på att vi fyller på några gånger i veckan. Och det där är faktiskt inte allt heller. Men jag kan lova att det behövs. När man cyklar hela dagarna blir man hungrig jämt.

 

Var är allt kött, all protein? Träningsmänniskor/muskelbyggare/oroliga föräldrar kan ta det lugnt. När man bygger muskler behöver man inte kilovis av protein, det har vi kollat upp hos livsmedelsverket.

 

Hur mycket protein är lagom?

För en vuxen är det cirka 50-60 gram per dag. [...]


Muskler består huvudsakligen av protein. Många som vill bygga muskler äter därför stora mängder protein. Men äter man mer protein än man behöver leder det inte till ökad uppbyggnad av muskler. Grundförutsättningen för att bygga muskler är fysisk träning. En varierad kost i mängder som täcker energibehovet ger i de flesta fall tillräckligt med protein även om man tränar hårt.


Vi får definitivt i oss tillräckligt med nötter, ägg och bönor. Och Sofia kan fortsätta vara vegetarian.

 

/Malin

 

ENGLISH

Our food supplies just before we left Piteå. It's much, but we need it all. Biking all day keeps you hungry all the time.


kommentarer
postat av: lilebror

det ser gått ut /(lilesyster och)lilebror

2011-06-27 @ 19:31:47
postat av: CykelTrollet

Skönt att se att ni har tillräckligt med mat. Ni får inte komma tillbaka helt utmärglade :)

2011-06-27 @ 19:35:34
URL: http://www.nicebikes.se
postat av: Malin

Åh men va gött att få verkligen proppa i sig hur mycket som helst! (gör ju jag i och för sig redan nu när jag tänker efter hmm, kanske dags att röra lite på sig)

2011-07-04 @ 22:50:18
URL: http://ahlinmalin.blogspot.com

kommentera inlägget här:

namn:
kom ihåg mig?

e-postadress: (hemligt för alla utom oss)

din hemsida eller bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0