vadå vilse?

 

Igår åkte vi vilse. Eller ja, vilse och vilse, vi kom helt enkelt in på en annan väg än vad som var planerat. När middag nummer två - potatissallad och ost - var uppäten svängde vi åt det håll Sverigeledenskyltarna pekade. Den stämde inte med rutten vi hade utritad på kartan, fast det visste vi inte då.

 

 

Trots att vi kom till Stora Tuna istället för Naglarby var det ingen av oss som anade oråd. Där stannade vi hursomhelst och tittade på byns himla vackra kyrka och tänkte "Borde inte vi komma till Naglarby snart?"

 

Det närmade sig kväll och vi började leta efter nånstans att slå upp tältet. Inte lika lätt som i Norrland, där det är glest mellan byarna och tätt mellan träden. Mitt i en uppförsbacke kommer en man ut från sin trädgård och frågar var jag har cyklat ifrån och var jag är påväg. Sen undrar han om jag vill komma in på kaffe. Skyndar mig att cykla ikapp och hämta Sofia som turligt nog har stannat lite längre fram. Vi kommer tillbaka och fikar med mannen och hans fru och det slutar med att vi får bo kvar hos dem över natten. Inte förrän nu, när vi visar dem kartan inser vi att vi kommit fel. Vi skulle inte alls passerat här. Men det gjorde inte så mycket egentligen, så väldigt långt ifrån vägen vi tänkt åka var vi ju inte. Och idag gick det snabbt att rätta till den saken.

 

/Malin

 

ENGLISH

We got lost yesterday. Or rather, went a different way than planned. It all ended up great though, we passed Stora Tuna and had a look at the beautiful church and in the evening a man invited us to have some coffee with him and his wife. They were such nice people, kind enough to let us stay the night. Also, they told us where we were and how to go on from there. Before then we had no idea we were going the wrong way, haha. Oh, well.


kommentarer
postat av: Suss

Så kan de vara ibland att man hamnar på fel väg men men det kan ju rättas till :) Hur långt har ni cyklat nu? hur länge har ni varit iväg. Tycker ni är fantastiska som tar denna chansen att se vårt vackra sverige i den vinklen ni gör. Kram Suss

2011-07-21 @ 22:42:51
URL: http://www.sussokai.blogspot.com
postat av: Johanna

Förvånansvärt nästan att det inte händer oftare, när ni nu ska igenom nästan hela landet :)

2011-07-22 @ 09:28:14
URL: http://lillaj.blogspot.com
postat av: evensson

Nu har jag följt er blogg i en veckas tid och måste säga att ni är himla inspirerande! Är jättekul att kika in här och läsa om era resmål och utflykter. Hoppas ni får en fortsatt trevlig resa genom Sverige :)

2011-07-22 @ 14:07:59
URL: http://evenssons.blogg.se/
postat av: Berit

Tänk att bli inbjuden på kaffe, bara så där, när man kommer cyklande. Ni väcker intresse, Kul.

2011-07-22 @ 21:38:31
postat av: David Scott

Säga "hej" när ni nå Broddetorp!

2011-07-23 @ 07:06:12

kommentera inlägget här:

namn:
kom ihåg mig?

e-postadress: (hemligt för alla utom oss)

din hemsida eller bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0