"ni kommer att vara fulländade cykelreparatörer vid slutet av den här sommaren"

Så sa pappa till oss innan vi åkte iväg. Det ligger nånting i det. När man cyklar så långt som vi gör den här sommaren, då hinner alla saker som skulle hända med en cykel på ett, kanske två år, hända på en sommar.

 

Igår gick kedjan av, men turligt nog med bara fem kilometer från dagsmålet. Jag sa åt Sofia att åka före dit vi skulle, så åtminstone en av oss skulle vara framme i tid. Själv hade jag tänkt putta trajken de sista kilometrarna. Trajken behöve ju fortfarande bli lagad och eftersom ingen av oss kan fixa en kedja som gått av, frågade jag en förbipasserande cyklist efter en cykelverkstad. Det ena ledde till det andra och plötsligt kommer brorsan till cykelreparatören med sin bil till macken där jag stod. Bara sådär har trajken skjuts till reparatörn och jag skjuts till adressen där vi skulle stanna för natten.

 

 

Man skulle kunna tolka missödena som att vi är drabbade av otur. Knappast! Snarare tvärtom. Som sagt, vi åker ju långt och då hinner många saker hända. Och allt som går "dåligt" vänder sig alltid till något bra.

 

/Malin

 

ENGLISH

When you're going as far as we are in one summer, all the things that might happen in a year or two year's time, are likely to happen during just one summer. Yesterday, the bicycle chain broke, but once again we were lucky(?). With just five kilometres remaining to the goal of the day, we decided that Sofia would go ahead, while I lead the trike the last bit of the way. I asked a passing cyclist where I could find a mechanic. One thing lead to another, and before I knew it I got a ride for the trike to a workshop, and for myself to the place where we were going to spend the night. Every time something bad happens, it seems to work out fine in the end. 


kommentarer
postat av: Johanna

Gött, med en positiv inställning kommer man långt!

2011-07-14 @ 13:04:09
URL: http://lillaj.blogspot.com
postat av: Sirius

Kul att de går så bra för er, trots små svårigheter som trasiga kedjor!

2011-07-14 @ 13:53:24
URL: http://siriusmusta.blogspot.com
postat av: Inga-Maria Lindgren

Trampa på!! Ni gör det fantastiskt bra och ni har verkligen en positiv inställning.

2011-07-14 @ 15:55:15
postat av: Magnus i Falun

Ser att ni börjar komma närmare Dalarna. Jag cyklade upp till Söderhamn på min trike i måndags och på lördag bär det av tillbaka. Kanske möts vi till och med på vägen? Ni verkar ha bra inställning till det trassel ni haft med cyklarna. Har själv aldrig varit med om kedjebrott, dock en del annat. Kan bara instämma med er att de flesta missöden i slutändan har inneburit en massa positivt. Nya kunskaper, nya vänner och ofta en trygghet som gör att man inte står handfallen nästa gång det händer.

2011-07-14 @ 20:54:57
URL: http://www.ecoprofile.se
postat av: Peter Parnes

Vilken otur med cyklarna ni verkar ha. Dålig reklam för Azub :)

2011-07-15 @ 14:05:50
URL: http://www.parnes.com/blog/
postat av: malin/lokalresan

Peter: Tja... att bli påkörd var ju knappast Azubs fel, eller? Och kedjebrottet var troligen en småsten som kommit in från en av alla grusvägar vi åkt på och legat och skavt. Vet inte om jag vill beskylla Azub för nåt. Saker som kan hända vilka cyklar man än har. :)

2011-07-15 @ 14:13:47
URL: http://lokalresan.blogg.se/

kommentera inlägget här:

namn:
kom ihåg mig?

e-postadress: (hemligt för alla utom oss)

din hemsida eller bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0