"är ni svenskar?"

Många som kommer fram och pratar med oss börjar med att fråga om vi är svenskar. Alla cyklister vi stannat och pratat med har varit från kontinentala Europa + en norrman, inga från Sverige. Särskilt underligt är det ju därför inte att man tror att vi är utlänningar. (Nu har visserligen inte alla stannat för att prata, så nån vi mött kanske varit svensk.)

 

Trots detta är det många - från Sverige - som säger att de också skulle vilja göra en sån här grej. Åka runt och se mer av sitt egna land. Gör det då! Vad är det som hindrar? Alla har förstås inte tid att lägga en hel sommar på att cykla igenom hela Sverige, men det går ju att se landet i mindre etapper. Ett plus är ju att det är både billigare och mer miljövänligt än att flyga utomlands på sin semester. På det bjuder jag på några svenska alternativ för utländska resmål.

 

Fra Oslo? Inte kan de väl vara svenskar...

 

/Malin

 

ENGLISH

"Are you Swedish?" is a question we get a lot. And, well, it's not that strange, considering no other cyclist we've met and talked to has been Swedish. Still, there are so many people here telling us they'd like to do the same and to see more of Sweden. So why don't you?


kommentarer
postat av: Hanna Äll

Hej Malin och Sofia,

Har nyligen upptäckt att ni har en blogg och måste ju säga att ni är helt fantastiska! Vilken grej asså!

Känner mig inspirerad att göra något liknande.. Kommer fortsätta titta in här :)

Ta hand om er nu och hoppas ni har det bäst!Många hälsningar,

Hanna Äll.

2011-07-08 @ 07:25:52
URL: http://lundgrenska.blogspot.com
postat av: LarsE

Från början på -80-talet till mitten på -90-talet blev det alltid ca 14-dgr i cykelsadeln under semestern, mest Danmark men också en helt fantastisk semester i Holland. Cyklade också ett par gånger i vårt underbara land, men tyvärr så var campingägarna inte alls intresserade av tältcampare. Alltid sämsta delen av campingen, så långt bort från servicedelen som möjligt.

Men ni har helt rätt, vi har ett underbart land som de flesta ser alldeles för lite av!

Intressant att följa er på er resa.

2011-07-08 @ 08:13:48
postat av: Gert

Hej tjejer!

Se att ni har samma erfarenheter som jag, när det gäller cykelturism.

2011-07-09 @ 13:47:13
URL: http://cykeltramp.blogspot.com/

kommentera inlägget här:

namn:
kom ihåg mig?

e-postadress: (hemligt för alla utom oss)

din hemsida eller bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0