det är nåd

 

Vi gör inget för att förtjäna all den hjälp vi får. Det enda vi gör är att trampa framåt på trajkarna. Överallt finns ändå människor som hjälper oss på vår väg. Som gladeligen bjuder på skjuts, choklad, mat, hotellrum och rum hemma hos sig. Och vi har inget att ge tillbaka, bara vår tacksamhet. Kanske en liten present ifall vi i förväg vetat om att vi ska få bo hemma hos någon. I jämförelse med vad vi får känns det futtigt.

 

När vi tackade för hotellrummet i Pajala fick vi tillbaka ett: "Det har ni förtjänat när ni cyklat så långt." Det har vi inte alls, men tack för att ni ändå tycker det. Att inte förtjäna det man får men ändå få det, det är väl det som kallas nåd.

 

/Malin

 

ENGLISH

We've done nothing to deserve all the help, all the things that's been given to us. Yet people continue to give us food and a bed to sleep in. All we can give in return is our gratitude. Thank you to all the people that seems to think we deserve their kindness.


kommentarer
postat av: Curt Linggren

Fint skrivet, Malin. Jag tror att ungdomar väcker känslor. Likaväl som folk kan bli väldigt arga på ungdomar som missköter sig, så blir folk väldigt glada åt ungdomar som är trevliga, (majoriteten), och då sträcker man gärna ut en hjälpande hand. Kommer ihåg Kerstin, min lärare i ide-historia, (60+are som jag) som efter en trevlig restaurang-middag tillsammans med elever i er ålder sa: "det är en ynnest att få umgås med dessa ungdomar"!

Ett talesätt på swahili lyder: wageni ni baraka= gäster är en välsignelse!

Slutsats: Ni kanske ger lika mycket som ni får. /Curt.

2011-07-03 @ 13:26:21
postat av: sprithitler

Ni förtjänar all hjälp ni får, genom att ni ger er ut på ett äventyr och visar att det går. Ni förverkligar en dröm. Då är det väldigt kul att som vanlig "mugglare" få hjälpa er med detta och på så vis känna att man är en liten del i detta äventyr.

För övrigt så mår man gott av att hjälpa andra.

2011-07-03 @ 14:57:05
URL: http://medborgarratt.blogg.se/
postat av: Johanna

Just "nåd" är ett ord jag endast kopplar till att benådas ifrån ett straff som man antingen förtjänat eller inte förtjänat. :)Men hur man än ser på det ordet: fasiken vad fint att folk är så snälla! Älskar att/när folk är snälla mot varann!

2011-07-03 @ 16:38:36
URL: http://lillaj.blogspot.com
postat av: June

Hej! Jag läste en kommentar du hade skrivit i Carolins liv-bloggen om att ditt hår blir fett fort. Jag skulle verkligen rekommendera balsammetoden, anledningen till att ditt hår blir fett så fort stavas nämligen schampo. Förmodligen använder du schampon som är väldigt uttorkande och det klarar inte hårbotten av. Då börjar hårbotten producera massor av fett för att kompensera, och därför blir håret fett så fort. Om du slutar med så uttorkande schampon kommer hårbotten inte behöva producera så mycket fett och du kommer förmodligen märka jättestor skillnad. Det är värt att prova! Många tror att håret blir fett av balsam, men det är alltså schampot som är boven i dramat. Schampo torkar ut och balsam är återfuktande/fett. 1. Om man tvättar med balsam kan håret behålla sin naturliga balans, 2. Fett löser fett – alltså kan man tvätta håret med balsam. Bra va! I min blogg, under kategorin "no poo: hair" har jag skrivit precis hur man går tillväga om man vill börja tvätta med balsam och vilka produkter man kan använda. Jag har även före- och efterbilder så du kan se hur stor skillnad det blir. Läs från början och fråga gärna om du undrar över någonting :)

2011-07-04 @ 13:00:56
URL: http://junesabstracts.blogg.se/

kommentera inlägget här:

namn:
kom ihåg mig?

e-postadress: (hemligt för alla utom oss)

din hemsida eller bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0