14 juni - 8 augusti

Så har vår resa nått sitt slut. Vi har haft fullt upp de senaste dagarna med att först uppleva Göteborg, och sedan att ta oss hem - därför har det varit lite tyst här på bloggen. Vi får ta det hela såhär i efterhand istället, och berätta om den slutliga delen av resan.

De sista dagarnas cyklande var allt annat än händelsefattiga. Vi fick bland annat resans första punka, åkte färja över sjön Bolmen (eftersom att det inte finns någon bro), vaknade sista morgonen i tältet av det alltför bekanta ljudet av regndroppar, men blev turligt nog hembjudna på kvällsfika och övernattning kommande natt. Då punkteringen äntligen blev helt lagad var det inte långt till glädjetårarna, men kommande dag, någon mil väster om Gislaved, bestämde sig växlarna istället för att lägga av på samma trajk. Resans två sista dagar cyklade vi alltså med tre växlar istället för 24, men det gick det också. Vi kom fram till Lindome utanför Göteborg på måndag eftermiddag, den 8 augusti, där vi fick bo hemma hos släktingar till Malin.


Foto: Helena Kyrk

/Sofia

ENGLISH
We've spent the last few days exploring Gothenburg, and after that, getting home. Unfortunately we weren't able to update the blog during the final part of our trip, but it certainly wasn't because we had nothing to write about. Some of the things that happened: the first (!) flat tyre of the trip (and almost crying with joy when it finally got fixed), a ferry ride along with a bunch of cars across a lake (there was no bridge), waking up in the tent to the familiar sound of rain, getting through the last two days with three gears instead of 24 on one of the trikes. We made it to Lindome outside Gothenburg on Monday the 8th of August.


kommentarer
postat av: Magnus i Falun

Välkomna i land eller vad man nu ska säga. Stort grattis till att ni genomfört detta fantastiska äventyr. Det blir något att bära med sig många år framöver. Vad jag tyckte var mest minnesvärt när vi sågs i Falun var er till synes avslappnade och självklara attityd kring att ni valt dessa underbara, men ovanliga fordon.

När det gäller punktering och växelhaveri skulle det vara intressant att höra mer. Var det en enkel "kört på åt vass" eller hade ni slitit ut däcken? Vad hade hänt med växlarna? Kärvat ihop eller var något faktiskt sönder?

Hur mycket cykelvård ägnade ni er åt under resan? Rengöring? Kedjetvätt? Smörjning?Ha det gott med studier och cykling i framtiden. Jag har själv kommit igång med jobbpendlingen på min trike. Det går bara marginellt snabbare än den vanliga cykeln, men är oändligt mycket bekvämare och mindre slitsamt.MVH Magnus

2011-08-14 @ 19:17:38
postat av: Nicebikes

Växelhaveriet var ett enkelt wirebrott. Har bytt den nu och cyklarna är som nya förutom litet skitiga kedjor... Bra jobbat, tjejer!

2011-08-14 @ 20:32:32
URL: http://www.nicebikes.se
postat av: Suss

Det har varit ett riktigt nöje att följa er resa genom Sverige Tack för att ni delat med er av den till oss läsare. Kram Suss

2011-08-14 @ 21:31:27
URL: http://www.sussokai.blogspot.com
postat av: Johanna

Fantastiskt bra jobbat! Hoppas ni var här i Göteborg fredag och lördag när det var soligt och fint, liksom inte lika härligt i ösregn.Det har varit kul att följa er resa!

2011-08-14 @ 21:32:46
URL: http://lillaj.blogspot.com
postat av: Johan Erlandsson

Tack så mycket för att ni tog er tid och träffade mig och sonen i fredags! Det blev mycket på en gång för mig med trikeprovkörning, glädje över att sonen hanterade triken som han aldrig gjort annat och att ställa frågor till er... Väldigt kul var det iaf! Här är lite text, bild och video:

http://www.ecoprofile.se/thread-2390-262-mil-senare-Malin-och-Sofia-ar-framme-i-Goteborg.html

2011-08-15 @ 20:52:56
URL: http://ecoprofile.se
postat av: sofia/lokalresan

Magnus: Vi vet inte säkert vad det var som orsakade punkteringen, men troligen berodde det på läckage runt ventilen. Som tur var hade vi med oss en extra slang - den fick alltså åka ända från Karesuando till Västkusttrakterna innan den kom till användning! Cykelvård var inget som upptog särskilt mycket tid, så länge trajkarna fungerade som de skulle. Vi hade inte med oss rengöringsmedel till kedjorna tyvärr, men smorde dem såklart lite nu och då, vilket inte tog mer än 5-10 minuter. Kul att höra att det funkar bra med ditt trajkande!Johan: Tack själv! Det var trevligt att få träffa ännu en cykelentusiast. :)Tack för all uppmuntran!

2011-08-16 @ 10:44:48
URL: http://lokalresan.blogg.se/
postat av: David

Ni ska ha stor eloge för att fixat det, det kommer verkligen bli ett minne för er två! Fin bild på er också! :DNi får en applåd av mig! En fin applåd

2011-08-16 @ 22:30:03
URL: http://eldflamma.blogspot.com

kommentera inlägget här:

namn:
kom ihåg mig?

e-postadress: (hemligt för alla utom oss)

din hemsida eller bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0